Betaalbaar wonen voor studenten

Betaalbaar wonen voor studenten

De betaalbare studentenmakelaar, HappyHome Living, heeft aangekondigd dat het klaar is om een deal met Money Finance Group te sluiten. In het centrum van Leiden zal de makelaar een kantoorgebouw overnemen dat een belangrijke impuls geeft aan de Leidse economie.

Het nieuws komt nadat HappyHome Living had aangekondigd dat het een bouwvergunning heeft gekregen om het voormalige Money Finance hoofdkwartier om te bouwen tot 223 en-suite studentenwoningen. Het bedrijf is reeds begonnen met de herontwikkeling van het negen verdiepingen tellende gebouw en verwacht het werk afgerond te hebben voor het komende academische jaar. Als alles meezit, is het gebouw in september volledig verhuurd aan studenten.

HappyHome Living is gespecialiseerd in het transformeren van leegstaande gebouwen in betaalbare woningen en studentenhuisvesting. Het bedrijf heeft in Engeland succesvol zijn eerste projecten gedaan.  Het bedrijf koopt gebouwen aan onder de marktwaarde, waardoor het mogelijk is om die besparing door te berekenen aan de huurders die in de gebouwen komen te wonen. De huurprijzen zijn daardoor aanzienlijk lager dan wanneer de studenten in aan de universiteit gelieerde woningen zouden komen te wonen. Met deze besparing kunnen studenten hun studie financieren of de Leidse economie een handje helpen.


Harry Huurbaas, directeur van HappyHome Living: “Dit is geweldig nieuws, niet alleen voor HappyHome Living, maar zeker ook voor de studenten die wonen in veelal dure kamers in en rondom Leiden. Er zullen meer dan 200 studenten wonen tegen prijzen die ver onder de gemiddelde huurprijzen liggen, waardoor hun besteedbaar inkomen veel hoger zal liggen. Het zal een echte stimulans zijn voor de lokale economie!”