Bijzondere woningen op een rijtje deel 1

De meeste mensen wonen in een rijtjeshuis, een twee-onder-een-kapwoning, een appartement of in een vrijstaand huis. Dit zijn dan ook de meestvoorkomende woningtypen in Nederland. Maar wist je dat er daarnaast een heel aantal andere en bijzondere alternatieven bestaan? Wij benoemen in dit artikel de meest bijzondere woningen voor doe-het-zelvers.

Wonen in een kerk

In ieder dorp en iedere stad vind je een heel aantal kerken. De laatste jaren komen steeds meer kerkgebouwen leeg te staan. Dat is jammer, want de meeste kerkgebouwen zijn Rijksmonumenten en mogen niet worden gesloopt. Eén en één is twee: wat nu als je een kerkgebouw ombouwt tot woonruimte? Velen gingen je al voor!

We hebben een woonboot, hij ligt aan de Amstel..

Een groot gedeelte van Nederland bestaat uit water. Wonen op het water is hierom de laatste jaren ook enorm populair geworden. Je krijgt hierdoor immers meer privacy en minimaal geluidsoverlast van je (eventuele) buren. En zeg nou zelf: het ziet er toch enorm romantisch uit zo in het water?

Wonen op een woonboot

Een oude gevangenis omtoveren tot woonruimte

Net als kerken, zijn er nog een heel aantal gebouwen die niet gesloopt mogen worden omdat ze nou eenmaal als een monument worden bestempeld. Denk bijvoorbeeld aan een leegstaande gevangenis. Hoe gaaf is het om dit pand om te bouwen tot jouw eigen droomwoning?

Woning in een molen

Als je denkt aan Nederland, dan denk je aan tulpen, klompen én aan molens. Een hele uitdaging om deze om te toveren tot woonruimte. Je moet continu rekening houden met het mechanisme van de molen, midden in het gebouw. Daaromheen bouw je de kamers. Wat een prachtig uitzicht heb je dan! Let wel op: de energiekosten van een molen zijn gigantisch!

Wonen in een molen

Lijkt het jou ook zo gaaf om in een bijzonder huis te gaan wonen? Wees je er dan wel van bewust dat dit veel tijd en kosten met zich meebrengt. Maar dan heb je ook een authentieke woning naar jouw eigen wensen! Ben je hulp nodig tijdens de verhuizing? Schakel dan verhuisbedrijf Henneken uit Zoetermeer in, zij helpen jou graag met deze bijzondere verhuizing 1.

  1. https://www.henneken.nl/