De 5 meest extreme verhuizingen

De meest extreme verhuizingen

Wat als je gehecht bent aan je huidige woning, maar wel graag op een andere plek zou willen wonen? Dan neem je het huis toch gewoon mee? Velen gingen je al voor. Zie hier: de meest extreme verhuizingen, vastgelegd op beeld.

Our house, in the middle of the street

Nooit werd deze zin uit de hit van de band Mädness zo letterlijk genomen.

Zo’n verhuizing trekt veel aandacht

Wat zou jij doen wanneer je een compleet huis door de straat zou zien rijden?

Of je verhuist gewoon een compleet hotel

Het verhuizen van volledige gebouwen gebeurde al in 1985 in San Antonia, Texas. De verhuizing van het Fairmount Hotel werd ook nog eens geplaatst in het Guinness Book of World Records als “Heaviest hotel re-located”.

Dit gebeurt niet alleen in de Verenigde Staten..

Zo was deze extreme verhuizing van een huis in Alphen aan den Rijn onlangs te zien in het NOS jeugdjournaal. Het huis woog in totaal zo’n 650.000 kilo. En het mooie was: verhuisdozen waren niet nodig. Alle spullen konden gewoon in de woning blijven liggen!

Maar.. hoe werkt zo’n verhuizing nu precies?

De Insider maakte een video over hoe een volledig huis kan worden verhuisd. Er bestaan speciale verhuisbedrijven die jaarlijks zo’n 200 tot 300 huizen verplaatsen naar een nieuwe locatie. Let wel op: zo’n verhuizing kost je al snel een paar ton.

Toch liever verhuizen naar een nieuwe woning?

Zo extreem als deze verhuizingen eruit zien, zo extreem zijn ze ook. Het lijkt ons toch een stuk gemakkelijker om gewoon te verhuizen naar een nieuwe woning, wanneer je van locatie wilt veranderen. Of je nu wilt verhuizen binnen Nederland 1, of wilt emigreren naar het buitenland 2, met verhuisbedrijf Eduard Strang Verhuizingen wordt jouw verhuizing een makkie!

  1. https://www.strang.nl/binnenland/
  2. https://www.strang.nl/buitenland/