Wat gaat de huizenmarkt doen in Overijssel 2019?

Sinds de grote recessie die begon in 2008 zit de huizenmarkt in Overijssel sinds 2014 in een steady lift. Gemiddeld is de huizenmarkt zo’n +50k gestegen en in 2018 zagen we een behoorlijk in verhouding gezien grote stijging. Die relatief harde groei zal in 2019 een beetje afnemen, maar de krapte op de huizenmarkt zal er voor blijven zorgen dat de huizenmarkt op zijn minst steady blijft!

Hieronder een breakdown met gegevens van het CBS en kadaster van de woningmarkt vanaf begin 2015 tot nu in de regio Overijssel en Nederland gemiddeld

Overijssel vergeleken met de rest van het land

Duidelijk is te zien dat in Overijssel wonen gemiddeld nog een stuk goedkoper dan in vergelijking met de rest van het land. Maar wat in de randstad gebeurd is nog wel een tikkeltje erger. De markt is daar totaal oververhit geraakt waardoor de huizenprijzen daar explosief zijn gestegen.. Dat komt mede door een groeiend aantal buitenlandse beleggers brood ziet in de Nederlandse vastgoed markt..

Het algemene woningtekort geld voor het grootste gedeelte voor starters in de categorie tot ongeveer 250.000 euro. Zij hebben vaak moeite om dit bedrag te betalen en moeten in veel gevallen overbieden om kans te maken op woningmarkt. Met de huidige hypotheek norm is dat nogal pittig en veel nieuwe gezinnetjes doen dan ook steeds vaker beroep op hun ouders om flink wat “eigen” geld in te kunnen leggen.

Toch verkopen in Overijssel?

Je kunt met een gerust hart je huis verkopen in Overijssel aangezien het heel aannemelijk is dat de huizenmarkt in ieder geval steady blijft voor de komende tijd. Wellicht in een aantal bijzondere situaties is het verstandig om even te wachten, bijvoorbeeld in het hogere segment. Daarentegen als je een huis moet verkopen en terugkopen tegen gelijkwaardige waarde kun je er in principe niet achteruit gaan op financieel gebied.

Als je een verhuizer of opslagruimte nodig hebt in de buurt van Deventer dan ben je bij het team van Veldhoen Verhuizingen aan het juiste adres. Zij zijn bekend in de regio en scoren met gemiddeld een 9,2 uit 97 beoordelingen een hele goede score en zorgen dat jij stressvrij je nieuwe woning kan betreden.

Mocht je zelf gaan verhuizen, download dan de verhuischecklist voor een zorgeloze verhuizing!